Pomoćnik/ca za tehničke poslove i socijalnu podršku starijim i nemoćnim osobama.

Cilj volonterske pozicije je pomoć starijim i nemoćnim osobama u tehničkim poslovima unutar njihova kućanstva, što podrazumijeva: cijepanje drva za ogrijev, donošenje ogrijeva, te čišćenje snijega. Osim tehničkog dijela potrebnog posla od volontera se traži ozbiljnost i odgovornost u komunikaciji sa navedenom skupinom ljudi koja zahtjeva dodatnu brigu kojoj su potrebni određeni oblici društvene pomoći zbog njihovih oslabljenih funkcionalnih sposobnosti i nemogućnosti samostalnog zadovoljavanja osnovnih životnih potreba. Također je bitno da volonter koji pristupi ovoj poziciji učestalo i bez nužne odgode obavlja sve navedene poslove.

Opis poslova:

  • Cijepanje drva za ogrijev podrazumijeva: uporabu ručnog alata točnije sjekire za usitnjavanje drva za ogrijev i/ili drva za potpalu.
  • Donošenje ogrijeva podrazumijeva: donošenje ogrijeva u kuću/stan korisnika iz drvarnice koja je u sklopu stambene zgrade ili okućnice korisnika.
  • Čišćenje snijega podrazumijeva: čišćenje snijega prema potrebi isključivo samo prilaza u stambeni prostor korisnika i prilaza do drvarnice za potrebe cijepanje drva za ogrijev i donošenja istog.

Snježana Krizmanić,
radnim danom od 08:00-14:00 sati:
mobitel: +385992547285,
telefon: +38551812686,
e-mail: hck.delnice@hi.t-com.hr

Helena Bolf,
radnim danom od 08:00-14:00 sati:
mobitel: +385994971517

Skip to content